Skip Navigation
 

Winiarstwo

Drożdże, pożywki, wężyki, korki, rurki do fermentacji, winomierze itp.
 

Winiarstwo

BUTELKA Z HERMETYCZNYM ZAMKNIĘCIEM OKRĄGŁA KOLOR - 1 L (BROWIN)

BUTELKA Z HERMETYCZNYM ZAMKNIĘCIEM OKRĄGŁA KOLOR - 1 L (BROWIN)

Butelka kolorowa (dostępnych 6 kolorów) , okrągła, zamykana szczelnie na kapsel druciany.
-1 sztuka hermetycznego kapsla z drutu w komplecie,
- kapsel z drutu .

Szkło posiada wszelkie atesty zezwalające na kontakt z produktami spożywczymi.

Użytkowanie:
Butelek nie wolno myć w gorącej wodzie zbyt wysoka temperatura mogłaby spowodować uszkodzenie szkła. Zalecane jest mycie szkła w letniej wodzie z dodatkiem środków dezynfekcyjnych np.pirosiarczyn potasu. Butelka nie jest przystosowana do przechowywania napojów gazowanych, np.:piwa.

W KOMENTARZU NA KOŃCU ZAMÓWIENIA PROSZĘ NAPISAĆ NUMER WYBRANEJ BUTELKI.

Dodaj do koszykaCena:10.00PLN
 

Winiarstwo

DROŻDŻE GORZELNICZE TURBO GROM 72 H - 120 g (BROWIN)

DROŻDŻE GORZELNICZE TURBO GROM 72 H - 120 g (BROWIN)

Turbo Yeast Grom 72 h to połączenie aktywnych, wysokoalkoholizujących drożdży gorzelniczych z precyzyjnie opracowaną dla nich pożywką. Gwarancja szybkiej, czystej i wydajnej fermentacji nastawów cukrowych.

Przepis na 25 litrów nastawu:
W pojemniku fermentacyjnym rozpuścić 7 kg cukru w 6 l gorącej wody. Po czym dodaj kolejne 15 l zimnej wody. Po wystudzeniu płynu do temperatury 30-35 stopni wsyp zawartość saszetki i starannie wymieszaj. Całość poddaj fermentacji w temperaturze 25-28 stopni w ciągu 3-5 dni.

Drożdże Turbo Yeast Grom 72 h mogą być również używane do nastawów owocowych lub zbożowych, po odpowiednim dostosowaniu ilości dodawanego cukru.

Dodaj do koszykaCena:11.00PLN
 

Winiarstwo

DROŻDŻE SUSZONE FERMIVIN do win białych i czerwonych - 7 g (BROWIN)

DROŻDŻE SUSZONE FERMIVIN do win białych i czerwonych - 7 g (BROWIN)

Fermivin aktywne, suszone drożdże winiarskie.
Porcja na 10-35 litrów wina.

Sposób użycia:
Drożdże Fermivin nie wymagają wstępnego namnażania. Zawartość torebeczki wymieszać w 100 ml przegotowanej i wystudzonej do temperatury 35 stopni wody. Całość pozostawić na 20 minut i po tym czasie wlać do balonu z nastawem wina.

Dodaj do koszykaCena:4.50PLN
 

Winiarstwo

KOREK DO BALONU 28/26mm (BIOWIN)

KOREK DO BALONU 28/26mm (BIOWIN)

Charakterystyka produktu:
Dostępny w sprzedaży korek posiada atesty PZH dopuszczające je do kontaktu z produktami spożywczymi. Korek zaopatrzony jest w otwór, w którym można zamontować rurkę fermentacyjną (szklaną lub plastikową). Wykonany z PCV.

Użytkowanie:
Korki syntetyczne do balonów- zaleca się przed użyciem, dokładnie je wymyć ciepłą wodą z płynem do mycia naczyń, następnie dokładnie go osuszyć. Ma to na celu usunięcie warstwy silikonu pozostałego po etapie produkcji, który może przyczynić się do wysunięcia się korka z balonu w trakcie fermentacji lub zsunięcia w przypadku kapturów gumowych.

Dopasowane są do:
- gąsiorów o pojemności 5 litrów.

Dodaj do koszykaCena:2.00PLN
 

Winiarstwo

KOREK DO BALONU 33/29 mm (BIOWIN)

KOREK DO BALONU 33/29 mm (BIOWIN)

Charakterystyka produktu:
Dostępny w sprzedaży korek posiada atesty PZH dopuszczające je do kontaktu z produktami spożywczymi. Korek zaopatrzony jest w otwór, w którym można zamontować rurkę fermentacyjną (szklaną lub plastikową). Wykonany z PCV.

Użytkowanie:
Korki syntetyczne do balonów- zaleca się przed użyciem, dokładnie je wymyć ciepłą wodą z płynem do mycia naczyń, następnie dokładnie go osuszyć. Ma to na celu usunięcie warstwy silikonu pozostałego po etapie produkcji, który może przyczynić się do wysunięcia się korka z balonu w trakcie fermentacji lub zsunięcia w przypadku kapturów gumowych.
Dopasowane są do:
- gąsiorów o pojemności 5 L,
- balonów o pojemności 5 i 10 L.

Dodaj do koszykaCena:2.20PLN
 

Winiarstwo

KOREK DO BALONU 41/37 mm (BIOWIN)

KOREK DO BALONU 41/37 mm (BIOWIN)

Charakterystyka produktu:
Dostępny w sprzedaży korek posiada atesty PZH dopuszczające je do kontaktu z produktami spożywczymi. Korek zaopatrzony jest w otwór, w którym można zamontować rurkę fermentacyjną (szklaną lub plastikową). Wykonany z PCV.

Użytkowanie:
Korki syntetyczne do balonów- zaleca się przed użyciem, dokładnie je wymyć ciepłą wodą z płynem do mycia naczyń, następnie dokładnie go osuszyć. Ma to na celu usunięcie warstwy silikonu pozostałego po etapie produkcji, który może przyczynić się do wysunięcia się korka z balonu w trakcie fermentacji lub zsunięcia w przypadku kapturów gumowych.

Dodaj do koszykaCena:2.50PLN
 

Winiarstwo

KOREK DO BALONU 43/40 mm (BIOWIN)

KOREK DO BALONU 43/40 mm (BIOWIN)

Charakterystyka produktu:Dostępny w sprzedaży korek posiada atesty PZH dopuszczające je do kontaktu z produktami spożywczymi. Korek zaopatrzony jest w otwór, w którym można zamontować rurkę fermentacyjną (szklaną lub plastikową). Wykonany z PCV.

Użytkowanie :
Korki syntetyczne do balonów- zaleca się przed użyciem, dokładnie je wymyć ciepłą wodą z płynem do mycia naczyń, następnie dokładnie go osuszyć. Ma to na celu usunięcie warstwy silikonu pozostałego po etapie produkcji, który może przyczynić się do wysunięcia się korka z balonu w trakcie fermentacji lub zsunięcia w przypadku kapturów gumowych.

Dopasowane są do:
- balonów o pojemności 10 litrów,
- balonów o pojemności 15 litrów,
- balonów o pojemności 20 litrów,
- balonów o pojemności 25 litrów,
- balonów o pojemności 34 litry.

Dodaj do koszykaCena:2.70PLN
 

Winiarstwo

KOREK STOŻKOWY d23/18 mm - 10 szt. (BROWIN)

KOREK STOŻKOWY d23/18 mm - 10 szt. (BROWIN)

Korek z korka, stożkowy dopasowany do butelek o średnicy wewnętrznej szyjki ok 18-21 mm.

Dodaj do koszykaCena:10.00PLN
 

Winiarstwo

PIROSIARCZYN POTASU do stabilizacji nastawów i win oraz dezynfekcji - 10 g (BROWIN)

PIROSIARCZYN POTASU do stabilizacji nastawów i win oraz dezynfekcji - 10 g (BROWIN)

Pirosiarczyn Potasu jest środkiem powszechnie stosowanym w winiarstwie do stabilizacji moszczów i gotowych win. Zapobiega rozwojowi bakterii, grzybów i dzikich drożdży. Stabilizuje barwę i klarowność wina. Może być również stosowany do odkażania naczyń, sprzętu winiarskiego i piwowarskiego.

Stabilizacja nastawu: Dawkowanie: 1 g Pirosiarczynu Potasu na 3-5 litrów nastawu.
Sposób użycia: Odpowiednią porcję Pirosiarczynu Potasu rozpuścić w 50-100 ml wody. Dodać do nastawu i wymieszać.

Stabilizacja wina: Dawkowanie: 1 g Pirosiarczynu Potasu na 10 litró wina.
Sposób użycia: Odpowiednią porcję Pirosiarczynu Potasu rozpuścić w 50-100 ml wody. Dodać do wina i wymieszać.

Odkażanie: Dawkowanie: 10 g Pirosiarczanu Potasu na 2 litry wody.
Sposób użycia: Rozpuścić Pirosiarczyn Potasu w wodzie. Używać do mycia i dezynfekcji wszelkiego rodzaju sprzętu winiarskiego i piwowarskiego: balonów, butelek, pojemników fermentacyjnych, pras, beczek, akcesoriów.

Dodaj do koszykaCena:2.50PLN
 

Winiarstwo

WYRÓB WINA I PIWA DOMOWEGO - moim hobby/książka (BIOWIN)

WYRÓB WINA I PIWA DOMOWEGO - moim hobby/książka (BIOWIN)

Napisana przystępnym językiem książka stanowi poradnik zarówno dla początkujących jak i zaawansowanych domowych winiarzy i piwowarów. Zawiera cenne wskazówki dotyczące poszczególnych etapów przygotowania trunków, propozycje niezbędnego sprzętu i wytyczne, co do stosowania przyrządów pomiarowych, w tym przykłady obliczeń kwasowości, dodatku cukru i zawartości alkoholu. Dodatkowo znaleźć możemy w niej ponad 40 przepisów pozwalających przyrządzić doskonałe wina, piwa i miody pitne.

Dodaj do koszykaCena:12.00PLN
 
Stron: 1